Blog

blog post with image

In mei dit jaar kwamen we in contact met Timo, eigenaar van het bedrijf Steenwijk Abbenes. Timo en zijn team waren op zoek naar een tool dat hen tijdens de productie kon helpen realtime inzicht te krijgen in het proces.

De productie van zomerbloemen gebeurt op 6 bloemenlijnen, deze lijnen staan strategisch in de verwerkingsruimte gepositioneert om logistiek de toevoer van bloemen zo efficient mogelijk te kunnen doen. Elk van deze lijnen is gekoppeld aan het hortidash platform

Inzicht

Door slimme inzet van hardware – dat hortidash in eigen huis heeft ontwikkeld – kan nagenoeg elke gewenst signaal of status worden omgezet naar nuttige informatie. Alle bloemenlijn informatie wordt centraal opgeslagen in het hortidash platform.

Via het platform kan de gebruiker zelf dashboards met informatie punten samenstellen die nuttig zijn voor een specifiek inzicht.

“Die schermen had ik jaren eerder op moeten hangen. We zijn er erg blij mee!”

Timo Steenwijk

Informatie voorziening

Schermen worden per lijn ingezet om personeel te helpen bij de voortgang van de productie.

Wij telen onze verschillende soorten bloemen buiten in de vollegrond. De productiesnelheid hangt voor een deel af van hoe de bloemen buiten zijn gegroeid. Daarbij komt dat wij de bloemen volgens de specificaties van onze klanten op zes verwerkingslijnen produceren. Dit alles maakt dat de verwerking van onze bloemen een uitdaging. EĆ©n van de uitdagingen is om realtime inzicht te houden in de voortgang van de processen..

In het begin van het seizoen hebben wij een test gedaan op twee verwerkingslijnen. Deze test was succesvol waarna wij op de resterende lijnen ook schermen hebben laten installeren. Centraal in het kantoor waaruit de productie wordt aangestuurd hangt Ć©Ć©n scherm waarop de productiesnelheid van alle zes de verwerkingslijnen te gelijk is te zien. Bij een te lage productie kunnen we hierdoor gericht gaan kijken waarom de productie op de betreffende lijn niet loopt.

Voor de start van een order krijgen onze medewerkers te horen welke productiesnelheid van heen wordt verwacht. Voor hen schept dit duidelijkheid. Voordat we met de schermen werkten werd aangegeven welke productiesnelheid wij van hen verwachten. Ook voor hen was het niet duidelijk of zij hun werk goed deden. Wanneer wij aangaven dat het niet snel genoeg ging dan was niet duidelijk hoeveel sneller het moest. Nu zien wij onze medewerkers kijken naar de schermen en wanneer de schermen onverhoopt een keer niets aangeven, krijgen wij de vraag om dit te verhelpen.

Door het real time inzicht hebben wij meer rust gekregen in de verwerking, is de gemiddelde productie hoger en houden we meer tijd over om te kijken naar de kwaliteit van de verwerking. Onze medewerkers hebben nu meer duidelijkheid.

Order registratie

Nieuw is de functionaliteit om orders en daarmee dus uren en aantallen die per bestelling worden gedraait op te slaan in het platform. Hiermee heb je realtime inzicht in gemaakte uren per order/bloemenlijn/dag.


Wil je meer weten? Neem contact met ons op.